Vad kostar tätskikt i badrum?

Det pratas ofta om tätskikt inom badrumsrenovering men vad är egentligen tätskikt och vad kommer det att kosta dig i din badrumsrenovering? Det ska vi gå igenom här så att du får dig en helhetsbild om det här momentet.

Vad är ett tätskikt under badrumsrenovering?
När man utför en badrumsrenovering så måste det alltid finnas något som funderar som ett tätskikt och det är ett skydd så att väggarna och golvet i ditt badrum inte kan suga upp fukt och börja mögla. Det är viktigast att ha ett separat tätskikt bakom ditt kakel eller om du har valt klinker i din badrumsrenovering. Däremot om du har våtrumsmatta och golv så kan det ibland fundera som tätskikt själv.

Enligt vattenskadecentrum så uppmanar dom verkligen att säkra och ta sitt tätskikts moment i sin badrumsrenovering göteborg  på allvar då det kostar fastighetsägarna i Sverige tillsammans ungefär 6 miljarder kronor vart enda år att ersätta vattenskador, enorma summor pengar! Däremot blir det bättre och bättre för varje år då man nu ser att det faktiskt inte sker lika mycket vattenskador i badrum utan mer i kök.

Vad kostar det?
Alla tätskikt kommer att kosta olika beroende på vad du har valt för material i din badrumsrenovering. Vissa vill ha det exklusiva medan andra nöjer sig med billigare material. Sen så blir det mer materialkostnader om du väljer kakel och klinker då dessa kräver en separat fuktspärr jämfört med våtrumsmatta och tapet.

Materialkostnaderna för tätskikt i en badrumsrenovering kommer att kosta dig allt mellan 2-600 kronor per kvadratmeter så räkna på ungefär vad du ligger i standard för din badrumsrenovering. Hur länge torktiden är kommer att påverka priset och även hur stor yta som ska få ett tätskikt, på vissa ställen i din badrumsrenovering kanske det inte behövs?

När du räknar på ytan så ska du räkna med både väggar och golv och slå ut vad det blir för kvadratmeter. Det här med tätskikt kan du absolut göra själv men ska du anlita en firma till något så är tätskiktet det absolut viktigaste i din badrumsrenovering. Då vet du säkert att dina försäkringar täcker eventuellt vattenskada.

Om det är så att du vill vara ekonomiskt i din badrumsrenovering så är det bättre att vara det med annat än just ditt tätskikt. Det kan bli väldigt dyrt för dig om du inte får detta gjort på rätt sätt av ett proffs. Man kan hitta billig badrums inredning på annonser på internet om det är så att man behöver spara in på slantarna. Kanske åka en sväng på second hand för att hitta det som kommer göra badrummet snyggt och unikt.

Vanliga tätskikt:

  • Våtrumsmatta
  • Våtrumsskiva
  • Tätskiktsfolie
  • Byggskivor som är vattentäta
  • Tätskikt som är vätskebaserat