Så gör du rörmokare-kläder till barnen

Är någon förälder i hemmet rörmokare eller är barnen ändå intresserad av yrket? Klart de ska ha ”riktiga” arbetskläder och tillbehör så de kan koppla och renovera på riktigt.

Skorna – En rörmokare kan i princip ha vilka skor som helst. Risken är däremot väldigt stor att barnen kommer bli blöt om fötterna när de ”jobbar” med rören och vattnet. Det bästa är därmed att välja ett par gummistövlar eller andra vattentäta skor.

Byxorna – Att barn vill leka allt från snickare till rörmokare har både leksaksbutiker och andra butiker snappat upp. Exempelvis så har Jula ett flertal arbetsbyxor (även i olika färger) för barnen. Byxor som är slitstarka, har förstärkningar och mängder av fickor till de viktiga verktygen. Kanske är byxorna det allra viktigaste plagget utifrån att alla verktyg hänger där. Ska du köpa in nått plagg så är det just dessa.

Tröja – Det finns tröjor med färdigt tryck inom de flesta yrken. Tänk exempelvis på poliströjor och brandmanströjor som många barn älskar. Men det finns även snickartröjor. Finns det tröjor som liknar rörmokare? Nej, men kanske går det bra med en snickartröja istället. Alternativet är att ta en vit T-shirt och sätta ett eget tryck. Det går att ladda hem snygga bilder som förknippas med rörmokare och sedan skriva ut det på tryckpapper. Papper som sedan används för att applicera trycket på en T-shirt.

Och på huvudet…

Beroende på var en rörmokare jobbar kan keps, mössa eller hjälm vara passande. Barnhjälmar kan köpas på leksaksbutiker men även i verktygsbutiker. Däremot är det nog lättare för barnen att jobba och leka om de har keps eller något som inte glider omkring på huvudet och skymmer sikten.

Verktygen

Det är inte kläderna primärt som gör att barnet förvandlas till rörmokare – det är verktygen. Beroende på ålder kan man antingen köpa in riktiga verktyg eller plastverktyg. Köper man hobbyverktyg kostar det inte mycket och fördelen är ju att ”riktiga” jobb även då kan utföras. Dessutom kan ju föräldrarna låna skiftnyckeln om man inte hittar sin egen. Självklart ska även en verktygslåda köpas in där alla verktygen kan vara.

Använd fantasin – eller betala lite mer

Det mesta går att köpa – men det är inte alltid behovet finns. Leta i källare och på vinden och låt fantasin flöda. Ett gammalt elrör kan mycket väl användas av rörmokarenstockholm.se när avancerade rörsystem ska byggas ihop. Gamla stora verktyg är häftiga även om de inte är så användbara. Släpp lös fantasin och ha med dig barnet på en upptäcktsfärd i snickarboden, källaren eller klädkammaren. Ofta hittar man betydligt mer i hemmet än vad man först tänkt sig. På så vis kan man hålla nere kostnaderna.

Ett annat tips är att åka till större byggvaruhus som säljer allt från brädor och rör till verktyg. Här går det att köpa rör, packningar och rörklämmor mycket billigt. Allt som en nybliven rörmokare behöver för att komplettera kläderna och verktygen.

Skulle barnen ledsna på leken kan ju alltid föräldrarna ta vara på dessa detaljer. De som bor i villa vet att slangklämmor, packningstejp och liknande alltid går åt.