Tidningarna för dig med intresse för köksinredning

Väntar en stor köksrenovering eller vill du bara göra om i köket med ny inredning och kanske genom att möblera om? Vill du ha inspiration har du flera magasin att välja på. Frågan är bara vilken stil du har, eller vill ha, på ditt kök.

Hem Ljuva Hem

En traditionell heminredningstidning full med tips och råd kring inredning, renoveringstips och skötsel av allt från villa till hyreslägenhet. Inför en köksrenovering kan du här både hitta inspirerande bilder från hemma-hos-reportage samt gör-det-själv-tips.

Tidningen kommer ut 12 gånger per år och lanserades år 2000. Den är mest läst av kvinnor då 89 % av de som läser tidningen är kvinnor.

Plaza Interiör

Lite dyrare magasin med stort fokus på de nyaste trenderna inom olika inredningsstilar. Har bland annat allt från genomtänkta shoppingtips till hur man snyggast inreder med allt nytt på marknaden. Det är tydligt att Plaza har fokus på mode, trender och strömningar inom inredning. Älskar du den inriktningen kan tidningen vara något för dig. Planerar du enkel köksrenovering som klassisk design bör du välja annat magasin.

Allt om fritidshus

Ett magasin som fokuserar på lösningar, renoveringar och praktiska tips för dig med fritidshus. Här är förutsättningarna ofta annorlunda mot i en villa. Har du ett enkelt fritidshus är det inte ens säkert att du har indragen vatten eller el.

Läs om hur du kan göra en köksrenovering för att möta behov i fritidshuset, hur uteplatsen byggs på ett säkert sätt och hur trädgården hålls fin. Magasinet blandar jordnära praktiska tips med inspiration och ”drömmar”.

Magasinet kommer ut 8 gånger per år och läses av i stort sett lika många män som kvinnor. Genom att det är Expressen som är förlaget säljs den ofta tillsammans med kvällstidningarna och inte i tidningsställen eller sida för kök som så många andra magasin och tidningar.

Gör det själv

Gör det själv är magasinet för dig som verkligen tycker om hantverk och hellre gör det själv än att anlita hantverkare. Tidningen testar verktyg, gör reportage och tydliga guider för hur man ska genomföra olika renoveringsmoment. Om tidningarna ovan mest ger inspiration till köksrenovering och köksinredning så fokuserar detta magasin mer på hur det ska genomföras. Självklart finns en stor portion estetik men framförallt handlar det om praktiska råd. Detta genom steg-för-steg guider.

Tidningen kommer ut 18 gånger per år och gavs för första gången ut 1981. Den läses av 80 % män och 20 % kvinnor.