Inredningen och tillbehören badrummet inte vill vara utan

Det är lätt att fokusera på de stora detaljerna, som exempelvis val av kakel, klinkers och porslin, när en badrumsrenovering ligger framför. Men det finns en klar fördel att även fundera på inredning och mindre detaljer. Det är trots de som avgör om du får ett klassiskt badrum – eller ett riktigt mysigt och hemtrevligt badrum. Vi listar några av de tillbehör som du bör fundera på om ändå en badrumsrenovering ska göras.

Krokarna – Det går att sätta fast krokar med självhäftande tejp. Därmed kan du montera dem efter att din badrumsrenovering är klar. Någon hjälp av hantverkare behöver du inte. Nackdelen med dessa krokar är det finns belastningsnivåer för att renovera badrummet. Du kan inte hänga de tyngsta sakerna i badrummet på krokarna. Risken finns även att den självhäftande tejpen torkar ut.

Större krokar, och krokar som ska vara fäst i väggen, kan däremot monteras i samband med renoveringen av badrummet. Ha dem hemma och be hantverkarna att montera dem. På så vis sker montering på säkert sätt (minimerar risk att renovera badrummet för fukt i hålet) och du får garanti på jobbet. För hantverkarna tar det inte många extra minuter att göra dessa hål.

Handdukstorken – En detalj som finns i de flesta lite större badrum. Däremot finns de i flera olika utföranden och med olika funktioner. De enklaste är enbart några pinnar som handduken kan hängas över för att snabbt torka. Men om ändå elen ska dras om under din badrumsrenovering så varför inte välja elektrisk badrumstork kan va värt att tänka på när du renovera badrummet. Det blir då värme i dessa pinnar vilket gör att handdukarna torkar betydligt snabbare. Hos vissa går det till och med att variera värmenivån på dessa pinnar.

En enklare modell är en handduksstång. En stång som därmed bara tar en eller ett par få handdukar. Fungerar bra i en mindre familj.

Spegel (med eller utan imma och belysning)

Spegel är standardinredning i ett badrum. Men här kan man fundera på vilken funktion som önskas. Att ha belysning för att renovera badrummet direkt vid spegeln är en klar fördel. Detta i alla fall om man tänkt raka sig, sminka sig eller liknande. Tillfällen då man behöver få skarp bild på sig själv i spegeln.

Speglar som sitter på badrumsskåp har nästan alltid belysning eller är färdiga för att sätta belysning i. Fristående speglar får man vara mer kreativ med och hitta passande lösningar.

En annan fråga är om spegeln ska vara dammfri eller inte. Visserligen är dessa speglar något dyrare men ser man på vad en badrumsrenovering kostar är knappast dessa små investeringar något som påverkar slutnotan avsevärt.

Grepp och stöd

Gör ni en badrumsrenovering här för att möta nya behov i familjen? Kanske finns det personer som har problem med höga trösklar, halkiga golv och liknande. Det finns mycket bra grepp och stöd som kan monteras vilka underlättar betydligt. Det kan exempelvis vara badkarsstöd som man kan hålla sig i för att komma upp ur badkaret – likväl som stöd på väggen på väg in.

Då dessa alltid ska skruvas fast finns en klar fördel att hantverkarna sätter fast dessa bland de sista de gör innan din badrumsrenovering är helt klar.