Fördelar med golvslipning 

Många bostäder har vackra trägolv men sanningen är att de slits med tiden. Golv drabbas av så kallat naturligt slitage, vilket orsakas av allt från möbler till att vi går på dem dagligen. Ett annat problem är att golvens yta förlorar sin glans när ytbehandlingen nöts ner. När ditt trägolv börjar kännas livlöst, tråkigt och mörkt är det kanske dags att göra en golvslipning. När du slipar ett gammalt trägolv kommer det att se nytt ut när det är färdigt. Genom att slipa dina golv istället för att lägga nya golv får du “nya” golv för bråkdelen av kostnaden. 

Stora fördelar med golvslipning 

Ett slipat trägolv ger ett underbart fint och fräscht utseende till din bostad. En professionell golvslipning kommer att ge dig en vacker och jämn golvyta utan repor. Givetvis ger återupplivade, polerade och vackra golv ett högre värde på din fastighet. En golvslipning kommer som sagt att ta bort repor och ojämnheter samt återställer golvets ursprungliga utseende. Att slipa trägolven i din bostad är en bra och kostnadseffektiv metod för att bevara dina fina trägolv. För att spara tid och pengar är det bäst att anlita en professionell golvslipare. Att göra en golvslipning själv kan bli väldigt dyrt eftersom du riskerar att skada dina trägolv.

Att slipa golv 

Golvslipning är den mest effektiva, enklaste och mest ekonomiska sättet att sköta om fina trägolv (inklusive parkett, laminat samt spånskiva). Man använder maskiner för golvslipning samt efterbehandling som kommer att ge golven skydd och lyster. Idag finns dammfria golvslipningsmaskiner som effektivt tar bort det övre och nerslitna golvlagret. När slipningen är klar adderas en ytbehandling som kommer att ge en vacker ny finish till golvytan. Det finns olika typer av ytbehandlingar att välja mellan som exempelvis lack (ger hårdare och tåligare golv), olja (ger varmare och mer harmoniska golv) eller hårdvax. De allra flesta golv kan slipas och ytbehandlas med ett fräscht och vacker resultat 

Dammfri golvslipning 

Många kanske fortfarande förknippar golvslipning med massor av damm som flyger omkring i bostaden och som kräver förberedelser för att skydda bohag samt omfattande städningsarbete efteråt. Dagens golvslipningsmaskiner är dammfria eftersom de samlar upp dammet samtidigt som de slipar. Detta är en enorm skillnad från de gamla golvslipningsmaskinerna och har underlättat arbetet både för professionella golvslipare samt för bostadsägare. Det är dock viktigt när du anlitar ett företag att de har en modern och uppdaterad maskinpark som inkluderar dammfria golvslipningsmaskiner. 

Vårda dina golv 

Givetvis innehåller golvvård vanlig städning såsom dammsugning och moppning. Men efter en tid kommer golven att behöva en större uppfräschning för att höja utseendet på din bostad. Vackra golv imponerar och vid en försäljning kommer de garanterat att höja värdet på ditt hem. Kom ihåg att alla investeringar i renovering eller förbättring av en bostad utgör en värdesäkring eller värdehöjning.